Esta iniciativa nas edicións anteriores rexistrou uns resultados altamente satisfactorios de participación e de coñecementos xa que supoñen unha ferramenta importante para contactar cos profesionais do sector e intercambiar información sobre as novidades na materia o que, consecuentemente, redunda nunha maior eficiencia dos traballos desenvolvidos no laboratorio. Nesta edición, asemade, abordaranse asuntos de plena actualidade que afectan ó sector como consecuencia da crise actual, informou María Hermida.
A sesión de mañá tratará sobre
O tema a tratar na sesión de tarde será
O vicepresidente, Xosé Crespo, será o encargado de abrir as xornadas o día seis de outubro ás 10 da mañá.
As Ponencias da mañá
As exposicións darán inicio ás 10.15 horas a cargo da responsable do Laboratorio de Mouriscade, María Hermida, que falará sobre .
Ás 10.30 horas tocaralle o turno a Germán Alonso da cooperativa gallego-asturiana Delagro que disertará sobre
Seguidamente, ás 11.15 horas, o doutor Carlos de Blas, da Universidade Politécnica de Madrid falará sobre
Despóis dunha pausa para o café César Resch da Universidade de Santiago de Compostela falará ás 12.30 horas sobre <¿Máxima produción= a máximo beneficio?>.
Rematará o turno de intervencións da mañá Mariano Gorrachategui de Ibérica de Nutrición Animal S.L. que ás 13.15 horas abordará o tema
Sesión de tarde
A sesión de tarde dará comezo ás 15.30 horas cunha poñencia a cargo de Francisco Javier Piquer do M. Medio Ambiente e Medio Rural e Mariño sobre
Ás 16.15 horas Ángel Miranda de Os Irmandiños, a planta máis grande de Galicia de mesturas húmidas, falará sobre
Finalmente, ás 17.15 horas desenvolverase un coloquio no que participarán os poñentes e de seguido celebrarase un acto en homenaxe a Félix de Paz que segundo explicou María Hermida “leva máis de trinta anos traballando no sector da alimentación animal ademais dun importante prestixio nacional como directivo da empresa Nutter Feed.
O Laboratorio de Mouriscade, que pertence á Deputación Provincial de Pontevedra e está situado no municipio de Lalín, comezou a súa actividade no ano 1990 e no 1993 abriu a liña de análises dos produtos destinados á alimentación animal: ensilados, pensos e materias primas. A partir de entón ó número de mostras analizadas, e os servizos ofertados, foron crecendo constantemente.